Obszary pracy
Jestem psycholożką i psychodietetyczką. Pracuję w obszarze analizy nawyków żywieniowych oraz ich stopniowych zmian, odzyskania kontroli nad jedzeniem, rozumienia własnych emocji i motywacji w kontekście żywienia, zajadania emocji, zachcianek oraz napadowego jedzenia.
Szczególnie bliska jest mi tematyka troszczenia się o swoje potrzeby, słuchania swojego ciała, stawiania granic oraz nauka odpuszczania bycia idealnym człowiekiem.Podejście w terapii
Zajmuję się promowaniem zdrowego trybu życia oraz wsparciem w kształtowaniu prawidłowych nawyków żywieniowych zarówno u dorosłych jak i dzieci uwzględniając ich indywidualne zasoby oraz preferencje. W mojej pracy łączę psychologię z wiedzą żywieniową, pamiętając o tym, że każdy człowiek ma swoje doświadczenia i nawyki, które determinują jego aktualne życie i tym samym sposób żywienia. Podstawą dla mnie jest słuchanie drugiego człowieka i szanowanie jego perspektywy. Dzieląc się swoim doświadczeniem oraz wiedzą pomagam zadbać o zdrowie, jednocześnie skupiając się na zbudowaniu zaufania i pozytywnych relacji interpersonalnych.Dodatkowe informacje
Jestem współzałożycielką Fundacji Kobiety Bez Diety, która zajmuje się edukacją żywieniową w ujęciu ludzkim, prostym, ale przede wszystkim zdrowym dla ciała i umysłu. Jestem też współautorką książki „Kobiety bez diety, rozmowy bez retuszu”.