Doświadczenie
Na co dzień pracuję w swoim gabinecie w Trójmieście oraz w centrum psychoterapii, a także zarażam pasją do psychodietetyki studentów Dietetyki. Obszary pracy
Jestem psychologiem oraz dietetykiem, ukończyłam również studia podyplomowe z coachingu. Moją pasją jest psychologia odżywiania, popularnie nazywana psychodietetyką, i to w niej się specjalizuję. Pomagam ułożyć relacje z jedzeniem osobom borykającym się z nadwagą, otyłością, jedzeniem emocjonalnym oraz zaburzeniami odżywiania. Uczę słuchać siebie i jeść świadomie. Jestem fanką jedzenia intuicyjnego i ciałożyczliwości. Podejście w terapii
W pracy z klientami skupiam się przede wszystkim na nauce mądrego, racjonalnego odżywiania dostosowanego do ich sytuacji zdrowotnej i życiowej oraz na wypracowaniu korzystnych nawyków – tak, żeby w przyszłości samodzielnie, bez pomocy specjalisty, byli gotowi wieść zdrowe i pełne satysfakcji życie. Głęboko wierzę, że jedynie całościowe podejście do człowieka i jednoczesna praca na wszystkich poziomach – angażująca ciało i psychikę, przynosi skuteczne i trwałe rezultaty. Lubię ludzi i ogromną przyjemność sprawia mi praca z nimi, towarzyszenie im w rozwoju i obserwowanie zmian, które w nich zachodzą. W kontakcie z klientem najważniejsza jest dla mnie relacja – oparta na zaufaniu, szczerości, empatii i akceptacji.Edukacja
W swojej pracy wykorzystuję wiedzę z zakresu psychologii oraz dietetyki, uzupełniając ją narzędziami stosowanymi w coachingu i psychoterapii – czerpię głównie z nurtów Terapii Poznawczo-Behawioralnej, Terapii Akceptacji i Zaangażowania, Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach oraz Terapii Poznawczej Opartej na Uważności.Dodatkowe informacje
Regularnie poszerzam swoją wiedzę, uczestnicząc w licznych konferencjach oraz szkoleniach z zakresu psychodietetyki oraz dietetyki.